Smanjen broj radnika „Apoteci Vranje“ i ukinute mobilne apoteke

Eko Taxi Vranje

Predsednik Upravnog odbora Zdravstvene ustanove „Apoteka Vranje“ Zoran Velinović u izjavi za Vranjske rekao je „da je menadžment ove ustanove preduzeo prve korake na putu izlaza teške situacije koju najviše opterećuju dugovanja prema dobavljačima u iznosu od 140 miliona dinara“.– Broj radnika je sa 118 smanjen na 104, a ukinute su ukupno 23 mobilne apoteke na seoskom području na teritoriji Grada Vranja – pricizirao je Velinović.

Velinović je najavio „da će broj radnika u ovoj ustanovi do aprila naredne godine biti smanjen za 20 odsto, kao i da će mobilne apoteke u Vlasu i Krivoj Feji sada raditi jednom nedeljno“.

– Grad će se potruditi da plati materijalne troškove apoteka u Vranju i Vranjskoj Banji, a ako susedne opštine u kojima „Apoteka Vranje“ ima svoje organizacione jedinice ne finansiraju njihove troškove, te apoteke izdaćemo u zakup ili prodati – nagovestio je Velinović.

Predsednik Upravnog odbora ZU „Apoteka Vranje“ takođe je najavio „da je cilj ove ustanove da u narednoj godini broj nemedicinskih radnika smanji, sa udela od 30 odsto u odnosu na ukupan broj zaposlenih , na 15 odsto koliko je dozvoljeno zakonom“. 

S.K.

   • Ostavi komentar