SLADjAN DISIĆ O DOLASKU RUSA: Ne plašimo se konkurencije

Eko Taxi Vranje

VRANjSKE: U halama Jumka ruska kompanija Mnogo mebeli otvara pogon za proizvodnju tapaciranog nameštaja.  Da li to predstavlja konkurenciju Simpu?DISIĆ: Svakako da otvaranje svake nove proizvodnje nameštaja u Vranju predstavlja potencijalnu konkurenciju Simpu. Međutim, i u prethodnom periodu je bilio toga, tako da sada u Vranju i okolini postoji dosta fabrika koje se bave proizvodnjom nameštaja. To su ozbiljni proizvođači, kao što su Diva Divani, Top sofa, ali i još dvadesetak malih i srednjih preduzeća. Za Vranje je svakako dobro što se otvaraju novi proizvodni kapaciteti, odnosno nova radna mesta, što će smanjiti nezaposlenost i pozitivno uticati na poboljšanje privrednog ambijenta, odnosno ukupno stanje privrede u Vranju i Pčinjskom okrugu.

 

Da li strahujete da bi njihova proizvodnja mogla da negativno utiče na poslovanje Simpa?

Mi poštujemo sve proizvođače i trgovce nameštajem, ali se ne bojimo konkurencije, jer nastojimo da u jednoj potpuno otvorenoj tržišnoj utakmici ispoljimo sve naše kvalitete i prednosti. Srbija je otvorena država koja ima sporazume o slobodnoj trgovini i sa Evropskom unijom i sa zemljama Cefte, što znači mogućnost svakoga da proizvodi, uvozi i prodaje nameštaj,bez posebnih nameta što svakako povećava konkurenciju. U takvim uslovima samo zahvaljujući znanju, dugogodišnjem iskustvu i angažovanju menadžmenta i svih zaposlenih, stalnim inoviranjem programa, kvalitetu, praćenju modernih dizajna i trendova možemo da idemo ispred konkurencije. Pored toga, Simpo ima višedecenijsku tradiciju u proizvodnji i prodaji nameštaja, svoje ime i kupce, i prepoznatljiv je kao brend ne samo u zemlji, već i u inostranstvu.

 

Da li strahujete da bi moglo da dođe do preuzimanja vaših radnika od strane ove kompanije?

Takva potencijalna mogućnost uvek postoji. Stvar je opredljenja svakog čoveka, pa i radika Simpa, u kojoj će fabrici raditi, i pod kojim uslovima. Zato mi stalno nastojimo da stvaramo dobre, stabilne uslove za rad, da zarade budu redovne, da se u skladu sa rezultatima povećavaju i na vreme isplaćuju., Međutim, ako se neko i pored toga opredeli da radi u nekoj drugoj firmi, mi nemamo pravo, niti želimo da ga u tome sprečavamo.

 

KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU VRANjSKIH.  • Ostavi komentar