SKUPŠTINA Usvojen rebalans budžeta

Eko Taxi Vranje

Odbornici usvojili i predlog o zaduživanju grada radi kapitalnih ulaganja: sa današnje sednice gradskog parlamenta

Odbornici Skupštine grada Vranja usvojili su u utorak Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada za 2016. godinu, u visini od 2.988.639.000 dinara, uz budžetski deficit od 266.298.000 dinara.Potrebna sredstva za finansiranje fiskalnog deficita biće obezbeđena iz neraspoređenog viška prihoda iz ranijih godina i primanja od zaduživanja.

Prema rečima člana Gradskog veća Ivana Stankovića, za finansiranje ukupnih obaveza nedostaju 430 miliona dinara.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o zaduživanju grada Vranja radi finansiranja kapitalnih ulaganja.

Stanković je istakao da će kreditnim zaduženjem, sa kamatama ispod 3 odsto, za godinu dana gradski budžet biti rasterećen za oko 95 miliona dinara u narednih godinu dana.

Odbornici su usvojili i Odluku o usklađivanju poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Vranje sa novim Zakonom o javnim preduzećima, o čemu je govorio Marko Tričković, sekretar Skupštine grada.

Skupština je za vršioca dužnosti direktora JP,,Skijališta Besna kobila“ imenovala Bobana Petkovića, diplomiranog ekonomistu iz Vranja, za v.d. direktora Pozorišta Nenada Jovića, diplomiranog ekonomistu iz Vranja, za v.d. direktora ŠAF Miroslava Djerića, diplomiranog inžinjera arhitekture, za v.d. direktora Narodnog univerziteta Gordanu Dimitrijević, diplomiranog filologa za srpski jezik i književnost, za v.d. direktora Regionalnog centra za talente Danijelu Stojmenović, profesora razredne nastave.

Usvojen je i Predlog rešenja o imenovanju Gradske izborne komisije u stalnom sastavu i imenovana Dušica Petrović, dipl. inž. arhitekture za Glavnog urbanistu grada Vranja na period od četiri godine.

Na današnjoj sednici, razrešeni su i imenovi članovi pojedinih Nadzornih odbora u određenim preduzećima i školama.

J. Ristić  • Ostavi komentar