SKUPŠTINA U četvrtak seča preostalih direktora javnih preduzeća

Eko Taxi Vranje

Na sednici Skupštine grada Vranja u četvrtak odbornici će se između ostalog izjašnjavati o predlozima za razrešenje i imenovanje direktora javnih preduzeća Direkcija za razvoj i izgradnju Vranja, Uprava banje i Novi dom.Komisija za mandatno-imunitetska pitanja utvrdila je uz predlog za razrešenje Dragana Stojkovića u Direkciji i predlog za imenovanje novog direktora, naprednjaka Saše Sentića.

U obrazloženju rešenja komisije navodi se da se Stojkoviću zamera to što izveštaj o radu ovog JP za prethodnu kalendarsku godinu „nije prihvatljiv prema iznetim razlozima stručnih skupštinskih tela, baziranim na mišljenju ovlašćenog revizora“.

Izveštaj, navodno, „ne sadrži relevantne podatke na bazi kojih bi se sagledalo i odlučilo o realnom stanju rada i finansijskog poslovanja“.

Sentić koji bi trebalo da bude v.d. direktora do izbora novog rukovodioca na konkursu ranije je, u jednom kraćem periodu dok je SNS bio u vlasti sa socijalistima, obavljao funkciju direktora JP Novi dom.

Direktor Uprave banje Goran Marković sam je podneo ostavku komisiji i obraložio je ličnim razlozima.

Mandatno-imunitetska komisija donela je rešenje da na njegovo mesto, ako skupština to aminuje, kao v.d. direktor bude postavljen Ivica Milenković, diplomirani inženjer mašinstva iz Korbevca i to do imenovanja direktora na konkursu.

Komisija je donela rešenje da demokratu Nebojšu Radulovića, koji je takođe podneo ostavku „iz ličnih i moralnih razloga“, u Novom domu kao vršilac dužnosti do imenovanja novog direktora zameni Slobodan Ignjatović, diplomirani inženjer elektrotrehnike iz sela Pavlovac, do raspuštanja član SDS.

D. Dimić  • Ostavi komentar