SKROMNI književni dani, ili – kako to da ovaj jugo ne miriše na buru?

Eko Taxi Vranje

Manifestacija Grada Vranja «Borini književni dani», koja će biti održana od 21. do 23. marta, izuzetno je skromna ove godine i na njoj će biti prepoznatljivo samo jedno značajnije književno ime.Organizacioni odbor «Borinih književnih dana», skraćenih na svega tri dana, za 21. mart predvideo je svečano otvaranje u Galeriji Narodnog muzeja.

Iste večeri uslediće i centralni događaj, promocija knjige «Zabluda svetog Sebastijana» književnika Vladimira Tabaševića, dobitnika NIN-ove nagrade.

Drugog dana, 22. marta, u Odeljenju periodike Biblioteke u Vranju biće održana književna radionica, a zatim će uslediti književno popodne u Vranjskoj Banji na kome će učstvovati vranjski pisci, Blagoje Savić, Žikica Dimitrijević i Mile Kostić.

Uveče u Galeriji Narodnog muzeja biće održana promocija knjige «Jugo uvek okreće na buru» Laure Barne.

Konačno, trećeg dana manifestacije, 23. marta biće položeno cveće na spomenik književniku Borisavu Stankoviću, a u večernjim satima biće održana promocija nekoliko knjiga u izdanju «Partizanske knjige».

Još jednom, belodano se vidi – manifestacija nema kapacitete, ideju, nema motiva ni publike, ali ima jaku želju da postoji.

Većnica za kulturu, Zorica Jović, svakako ima o čemu da misli ovih dana, ako želi, naravno.

S. Kostić – SSB  • Ostavi komentar