Skijalište „Besna Kobila“ nije moglo da opstane

Eko Taxi Vranje

Zamenik gradonačelnika Vranja u prethodnoj garnituri gradske vlasti Dragoljub Stevanović istakao je u izjavi za Vranjske „da Skijalište „Besna Kobila“ nije moglo da posluje na tržišnim principima, pa je aktuelna vlast bila prinuđena da pokrene pitanje likvidacije ovog javnog preduzeća“.– Skijalište „Besna Kobila“, bez troškova eksproprijacije privatnog zemljišta, koštalo je budžet Grada Vranja oko 18 miliona dinara godišnje, dok su sopstveni prihodi dostizali četiri miliona, pa je ovakav ishod bio očekivan – rekao je Stevanović.

Bivši zamenik eksgradonačelnika Vranja Zorana Antića podseća „da je i prethodna gradska vlast razmatrala položaj ovog javnog preduzeća i na početku verovala u mogućnost njegovog poslovanja na tržišnim osnovama“.

– Još u vreme osnivanja Skijališta, 2008. godine, govorilo se da će ovo javno preduzeće biti nekoliko godina na teretu gradskog budžeta, a kasnije će poslovati samostalno, ali se to nije ostvarilo ni osam godina nakon njegovog formiranja. Kao zamenik gradonačelnika tokom 2015. godine  imao sam zadatak da razmotrim šta i kako dalje sa Skijalištem, ali rešenja nije bilo, pa bi se danas i vlast u kojoj sam bio suočila sa merama likvidacije, u prvom redu, zbog imperativa Zakona o budžetskom sistemu – priznaje Stevanović.    • Ostavi komentar