SKADAR NA BANjŠTICI Obnova po Vučiću „teška“ 10 do 12 miliona evra

Eko Taxi Vranje

Izgradnja počela pre skoro četrdeset godina: nikad završeni hotel u Vranjskoj Banji (Foto: Vranjske)

Prilikom obilaska gradske opštine Vranjska Banja, premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je okupljenim žiteljima ovog mesta da bi završetak izgradnje nedovršenog hotela u srcu ove banje koštao 10 do 12 miliona evra.– Zato Vlada što hitnije mora da pronađe zainteresovanog investitora i reši tragično stanje ovog objekta koji predstavlja ruglo u Vranjskoj Banji – obećao je Banjčanima premijer Srbije.

Stručnjaci Građevinskog fakulteta u Beogradu, koji su pre deset godina merili statiku objekta, izneli su podatak da bi obnova i završetak izgradnje „Skadra na Banjštici“ u to vreme koštali 3 miliona evra.

Izgradnja ovog hotela započeta je pre skoro četiri decenije.

Vučić je takođe kazao, a portal  Vranjske ranije objavio, da je država od ponedeljka preuzela vlasništvo nad ovim hotelom od Fonda PIO.

Poslednje pravne, za razliku od političkih informacija govore da se pred srpskim pravosuđem vodi spor povodom vlasništva nad hotelom između Fonda PIO i Specijalne bolnice u Vranjskoj Banji i da je u toku postupak po žalbama koje su izjavile obe strane, nezadovoljne ishodom postupka u prvom stepenu.

Prvostepenom presudom većinski vlasnik postao je Fond PIO.

S. Kostić  • Ostavi komentar