SINDIKATI ZZJZ: Naprednjaci opet pokušavaju da kadrovišu u ustanovi

Eko Taxi Vranje

Zaposleni uz direktorku: najnovije saopštenje reprezentativnih sindikata ZZJZ

Reprezentativni sindikati Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) oglasili su se u četvrtak saopštenjem za javnost u kome protestuju zbog navodnog uplitanja lokalnog odbora SNS u kadrovska i druga pitanja od značaja za funkcionisanje ove javne zdravstvene ustanove.– Povod za naše reagovanje jeste najava rasprave o kadrovskim pitanjima u ZZJZ na sednici zdravstvenog saveta SNS.

Protestujemo jer se ne može odlučivati i uskostranački dogovarati strategija i funkcionisanje ovako važne preventivne zdravstvene ustanove od lokalnog i regionalnog značaja i to bez konsultacija sa nama i mimo legalnih organa u samoj ustanovi.

Očigledno je da su pojedinci u SNS nezadovoljni podobnošću sadašnje direktorke (Milena Mišić, p.r), pa iz uskostranačkih interesa žele njenu promenu po svaku cenu uz pomoć stranačkog mešetarenja, a suprotno mišljenju zaposlenih u zavodu koji su izuzetno zadovoljni radom direktorke – navodi se između ostalog u saopštenju.

Predstavnici sindikata ZZJZ još jednom podsećaju da „imenovanje i izbor članova upravnog i nadzornog odbora mora biti u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti“.

– Zastupljenost članova mora da bude i iz drugih opština Pčinjskog okruga, a ne samo iz Vranja imajući u vidu da smo ustanova od regionalnog značaja i da moramo da sarađujemo sa svim zdravstvenim ustanovama u okrugu.

Ukoliko neko želi smenu direktorke Mišić, to se mora u potpunosti obaviti na legitiman način i u skladu sa zakonom, na javno raspisanom konkursu, na predlog Upravnog odbora ZZJZ i imenovanjem od strane Ministarstva zdravlja kao osnivača, a ne na predlog stranačkih organa koji nemaju nikakav legitiman značaj – navodi se u saopštenju.

Iz sindikata upozoravaju da će upotrebiti sva sredstva sindikalne borbe radi dosledne odbrane zakona.

Vranjske  • Ostavi komentar