Semafori u Raškoj opet u autuSemafori na raskrsnici u Raškoj kod gornje kasarne opet ne rade, tačnije, od jutarnjih sati u utorak 12. decembra ostali su bez svetla.Vranjski taksisti po pravilu prvi reaguju na zastoj na semaforu u Raškoj.

«Urbanizam» se uvek kada semafori prestaju da rade poziva na pravilo desne strane, to, međutim, ovog jutra ne važi, vozači se kreću sa svojim vozilima po nekom drugom principu, «ja imam porednost», to je njihov princip, pa zato ima problema u saobraćaju na ovoj raskrsnici – negoduje vranjski taksista.Vozače posebno zbunjuje povremeno pojavljivanje crvenog svetla.

To stvara još veću zabunu, jer se crveno svetlo radi samo za vozače, a ne i za pešake, pa i tu nastaju problemi, jer ljudi koji pešice prelaze ulicu smatraju da su u prednosti u odnosu na vozila, nesporazumi, pa i svađe i sukobi su neizbežni – upozorava žitelj Ledene stene.

Vozač minibusa smatra da je uvek opasno kada dođe do zastoja u radu semafora u Raškoj kod gornje kasarne.

U pitanju je složena raskrsnica, tu su ulice Nemanjina, Bore Stankovića, Pariske komune, Omladinska i Marička, pa smatram da odgovorni, prvenstveno «Urbanizam», ne smeju da budu neozbiljni i dozvole da često semafori na ovoj važnoj raskrsnici prestanu da funkcionišu – ističe vozač minibusa, sagovornik InfoVranjskih.

A šira javnost u Vranju, dakle, ne samo vozači, još jednom apeluju da umesto semafora na raskrsnici u Raškoj treba uraditi kružni tok kao trajno rešenje.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar