SARADNjA GIMNAZIJE I VISOKE ŠKOLE  Buđenje preduzetničkog duha kod mladih

Eko Taxi Vranje

 Reč je o IPA projektu EU, o sredstvima predviđenim u sklopu prekogranične saradnje Bugarske i Srbije: Visoka škola u Vranju (Foto: Vranjske)

Direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju Svetlana Trajković izjavila je za portal Vranjske da su ova škola i vranjska Gimnazija Bora Stanković potpisale protokol o poslovno-tehničkoj saradnji čiji je cilj jačanje preduzetničkih ambicija kod đaka srednjih škola.– Reč je o IPA projektu EU, o sredstvima predviđenim u sklopu prekogranične saradnje Bugarske i Srbije. 

Želimo da uz pomoć te finansijske podrške produbimo saradnju sa Gimnazijom i u okviru projekta animiramo i aktivno uključimo njihove učenike da zajedno sa nama posećuju sajmove u Beogradu, Novom Sadu i Skoplju. 

Vrednost projekta iznosi 200.000 evra, od kojih je 90.000 predviđeno za našu školu – rekla je Trajkovićeva.

Ova visoka škola upisala je oko 160 brucoša za studentsku 2016/2017 godinu na sedam studijskih programa: zaštita životne sredine, prehrambena tehnologija, tehnologija drveta, drumski saobraćaj, proizvodna ekonomija, mašinsko inženjerstvo i preduzetnički menadžment.

Direktorka je kazala da je škola podnela zahtev za akreditaciju dva nova studijska programa, ali na specijalističkim strukovnim studijama, i da odgovor ministarstva još uvek čekaju. 

Od uvođenja Bolonje, ovo je deseta generacija studenata u ovoj visokoškolskoj ustanovi, a 43-a od osnivanja škole 1974. godine.

J. Ristić

   • Ostavi komentar