SAJAM KNjIGA U sredu promocija romana Zorana S. Nikolića

Eko Taxi Vranje

Čitaoci će u sredu od 17 sati na štandu

Na šezdesetom međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu u sredu će, na štandu „Lagune“, biti održana promocija knjige „Smrt za poneti“ vranjskog književnika Zorana S. Nikolića.Čitaoci će od 17 sati moći da upoznaju autora i da a njim popričaju, a S. Nikolić će i potpisivati primerke svoje najnovije knjige.

Roman „Smrt za poneti“ govori o arhitekti Janku Klindupu, koji je od detinjstva do zrelih godina svedok brojnih nevolja i stradanja.

Neumoljivim zakonom vremena umiru žene koje je voleo, ali i prijatelji, srodnici, susedi…

Međutim, Janko je jak čovek koji, uz spasonosnu dozu lekovitog humora i mudrosti lišene straha i nestrpljenja, rano uči da trpi udarce, a kasnije opaža da je svaka smrt drugačija.

Glavni junak „Smrti za poneti“ odlučuje se na kraju na bespoštedan i konačan obračun kada će pokušati ono što svima deluje nemoguće – da pobedi strašnu kosačicu ljudskih života ili bar značajno odloži njenu posetu.

– „Smrt za poneti“ Zorana S. Nikolića je knjiga koja ubedljivo potvrđuje da o ovoj večnoj i tako krupnoj temi nije sve rečeno.

Zoran, kao izvrstan pisac kratkih priča sa sebi svojstvenim humorom, vrlo zanimljivo pripoveda i užitak je čitati njegove priče i tekstove – stoji na sajtu „Lagune“.

Zoran S. Nikolić (1965), objavio je već knjige „Poverljiv materijal“, „Rečeno kao ubijeno“, „Onog u sebi“ i „Ovo naše doba“.

Do 1999. živeo je u Prištini, a od tada živi i stvara u Vranju.

Roman „Smrt za poneti“ objavljen je u izdanju „Lagune“, najvećeg domaćeg izdavača, u prestižnoj ediciji „Meridijani“, u tiražu od 2.500 primeraka.

Vranjske  • Ostavi komentar