Saborci u klinču: SENTIĆU, gde su pare?Dragan Sentić, predsednik gradske opštine Vranjska Banja, našao se u nebranom grožđu zbog problematičnog finansijskog izveštaja o «Banjskom kulturnom letu», prošavši kroz «toplog zeca» unakrsnih pitanja predsednika Skupštine Grada Dejana Tričkovića i gradske većnice za kulturu Zorice Jović, saznaju InfoVranjske.– Sednica Organizacionog odbora «Vranjskog kulturnog leta» održana 26. februara okončana je vulgarnim vređanjem većnice Zorice Jović od strane Dragana Sentića, što je necivilizacijski čin svakog muškarca slabića koji se usuđuje da vređa žene,makar i službeno – ogorčen je sagovornik InfoVranjskih.

Tok sednice, pričaju prisutni, naglo je krenuo drugačijim tokom nakon podnošenja finansijskog izveštaja o «Banjskom kulturnom letu» od strane predsednika banjske opštine Dragana Sentića.

Posle Sentićevog izveštaja, predsednik Skupštine Dejan Tričković postavio je pitanje «šta se dešava sa pozicijama gde je neslaganje između onoga što je planirano i onoga što je utrošeno na realizaciju programa, jer planiran je jedan iznos, a utrošen drugi, znatno veći»!?

Sentić je odgovorio da je planirano 2,6 miliona dinara, da je potrošeno 2,02 miliona i da je na računu ostalo 480.000 dinara iz budžeta.

On je rekao da je iz budžeta dobijeno 1,5 miliona dinara, od sponzora 1,02 miliona i „u vidu poklona 600.000 dinara“.

Tričković je iskoristio Sentinu zapetljanost u brojke i stavke finansija «Banjskog kulturnog leta» i primetio da Gradu treba da se vrati ukupno još 620.000 dinara.

Po Tričkoviću, «ako je iz Grada uplaćeno 1,5 miliona, donacije iznose 1,02 miliona i na ime poklona dobijeno 600.000 dinara, to znači da je ukupno potrošeno 3, 12 miliona, a ne koliko je planirano, pa se glasno pitao zašto je to tako?

Sentić je agresivno i povišenim tonom odgovorio da je sve urađeno pošteno i profesionalno i da nisu imali vremena da obaveste Organizacioni odbor o nastalim promenama, jer je za binu potrošeno 648.000 dinara, a planirano je manje, a i ugostiteljski troškovi su bili znatno veći, „što se nije moglo predvideti“.

Uz to, rekao je on, finansijski izveštaj su posedovali predsednik banjske opštine, Nebojša Savić iz Odeljenja za budžet i finansije, Dejan Tričković i većnica za kulturu Zorica Jović.

Tada je oštro reagovala Zorica Jović i rekla da „niko ne sumnja u poštenje i odgovornost predsednika Sentića“, ali da hoće da zna zašto Organizacioni odbor nije obavešten o nastalim promenama i zašto se „radilo na «svoju ruku», mimo odbora“.

U odbrani lika i dela Sentića tada se uključio Nenad Antić, zamenik gradonačelnika, konstatacijom «da su kroz odbor prošle milijarde, a sitničari se sa nekoliko miliončića, a Sentić je dobro radio i zalaže se za razvoj Vranjske Banje»!?

Tričković je ostao dosledan u insistiranju «da se odgovori na njegova pitanja u vezi razlika između planiranog i potrošenog», A Nebojša Savić je obećao da će napraviti nov finansijski izveštaj o «Banjskom kulturnom letu»!?

Uzrujanom Sentiću preostalo je da odgovori na suštinsko pitanje «gde su pare», svesnom da mu posle «pasata» i «insignije» predstoji jedina alternativa – sudbina mastera-aautostopera!

S. Kostić  • Ostavi komentar