Ribarce uskoro i robni prelazBOSILEGRAD – Posle mnogo nagađanja i lažnih obećanja, granični prelaz Ribarci u opštini Bosilegrad, uskoro će, pored putničkog, početi da radi i kao granični prelaz za robni saobraćaj.
Poslednjih nekoliko meseci radilo se intenzivno na stvaranju takozvanih administrativnih uslova, kako bi lica koja tamo već rade, bila osposobljena za poslove carinjenja robe.-Sada se radi na stvaranju tehničkih uslova kako bi prelaz Ribarce i ljudi zaposleni u toj Carinskoj ispostavi, mogli da rade nove poslove koji ih očekuju. Prema našim informacijama, sve to treba da se završi do prvih dana proleća,kada će ovaj prelaz biti otvoren i za robni saobraćaj – kaže Nevenka Kostadinova, predsednica lokalnih naprednjaka u Bosilegradu.
 

Kostadinova kaže da će taj novi prela za građane Bosilegrada biti jedna velika kapija za izlazak uj svet, zbog čega su nadležna ministarstva i Vlada Srbije pokazali puno razumevanje za rešenje ovog problema na koji građani Bosilegrada čekaju već nekoliko decenija.
 – Nama, malim privrednicima u Bosilegradu ništa lepše nije moglo da se desi u ovoj godini. Do sada smo mi, za svaki uvoz ili izvoz, morali da idemo od 200 do 300 km daleko da obavimo carinjnje,, da često gubimo dragoceno vreme, pa tek onda da roba pređe granicu – konstatuje Stefan Kostov, vlasnik Fabrike nameštaja „Hrast“ iz Bosilgrada.
 

Kostov podseća da su on i njegove kolege privrednici, do sada gubili dragoceno vreme, jer su za svaki izvoz ili uvoz, morali da idi najmanje do Vranja koje je daleko 100 km od Bosilegrada.
A, koliko će, za stanovnike ove ekstremno nerazvijene opštine, novi prelaz značiti za privlačenje buduće investitore, o tome skoro da nije potrebno ni govoriti.

R. Irić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar