Revizori “tresu“ gradski budžet

Eko Taxi Vranje

Ivan Stanković, član Gradskog veća za budžet i finansije, potvrdio je da su u Vranje stigli revizori Državne revizorske institucije (DRI) koji če obaviti kontrolu utroška para iz gradskog budžeta.Revizori će kontrolisati kako smo trošili novac iz budžeta tokom 2016. godine i o tome prvi izveštaj podneti juna, a drugi novembra tekuće godine – rekao je Stanković u izjavi za portal Vranjske.

Kako je Mire trošio milione

U narednom periodu oni će započeti proces kontrole odnosno reviziju svih finansijskih izvestaja, kako Gradske uprave, tako i svih javnih ustanova.

Revizijom će prvenstveno biti obuhvaćen način trošenja gradskog novca i poštovanje budžetskih propisa, kontrola pravnih akata i sprovedenih javnih nabavki.

Većnik za finansije precizirao je da će kontrola od strane revizora obuhvatiti celu prošlu godinu, računajući tu i period posle 15. juna kada je došlo do smene vlasti u Vranju.

O tome kako smo se odnosili prema novcu iz gradske kase u drugoj polovini prošle godine, najbolje govori činjenica da nam je Ministarstvo finansija odobrilo kratkoročno i dugoročno zaduživanje Grada – naglasio je Stanković.   • Ostavi komentar