Republičkih izbora (ne)će biti

Eko Taxi Vranje

Lideri vranjskih odbora Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije imaju suprotna mišljenja o mogućnosti održavanja, osim predsedničkih, i parlamentarnih izbora u Srbiji u aprilu naredne godine.Potpredsednik vranjskih naprednjaka Goran Nikolić, u izjavi za portal Vranjskih, poručuje „da je njegovo lično mišljenje da nema potrebe za održavanjem parlamentarnih izbora aprila 2017, već samo predsedničkih“.

Sekretar vranjskih socijalista Branimir Stojančić, međutim, ističe „da su parlamentrani izbori u aprilu iduće godine najpotrebniji u ovom trenutku“.

„Bugarski voz“ na vranjski način

– Najpotrebniji su da bi se rešio ovaj cirkus u republičkom parlamentu koji sada imamo, a i da bi imali više poslanika opozicije – smatra Stojančić.

Predsednik Gradskog odbora DS u Vranju dr Slobodan Stamenković i zamenik gradonačelnika Igor Andonov na sličan način razmišljaju o mogućnosti održavanja parlamentarnih izbora u aprilu 2017. godine.

Kako stoje stvari sve je moguće, iako sam ubeđen da nema opravdanja, ali šta možemo, politika je ovde uvek iznad logike – ističe Stamenković.

Igor Andonov, zamenik gradonačelnika, smatra da je „sve moguće u Srbiji“: , – Ako smo od 2012. do danas imali tri glasanja za republički parlament, ne bi me čudilo da opet glasamo za narodne poslanike u aprilu naredne godine – kaže Andonov.

Konačno, dijametralno suprotne stavove po ovom pitanju iznose lideri Jedinstvene Srbije i Pokreta Dveri, Dejan Manić i Milan Mihajlović.

– Lično mislim da će biti samo predsedničkih izbora, jer su parlamentarni bili pre manje od jedne godine – podseća Manić.

– Siguran sam da će osim predsedničkih izbora biti i parlamentarni, sve najave vlasti idu u tom pravcu, uostalom, i sam premijer je to najavio obraćajući se poslanicima u Skupštini Srbije prilikom usvajanja budžeta –  ubeđen je Mihajlović.  • Ostavi komentar