RECKO Vs NEŠI: Ko treba da se stidi i zašto?

Eko Taxi Vranje

Fudbalski klub Dinamo najavio je, u svom saopštenju za javnost, početak potpisivanja peticije za smenu gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića Nešija.Ovakav postupak samo je završni čin kraće bure koja je ustalasala sportski svet, a koja je počela saopštenjem za javnost Saveta za sport SNS-a u Vranju, na čijem je čelu baš rečeni Đorđević.

To saopštenje napisano, je, kako stoji, zbog „evidentnosti“ da nekim „grupacijama i pojedincima ne odgovara što je došlo vreme da se i u vranjskom sportu poštuju zakonske norme“.

– Što pre klubovi shvate da Grad nije njihov osnivač, a još manje finansijer, utoliko bolje za njih, ali i za Grad i njegove građane. Sve što Grad radi za vranjski sport je na principu dobre volje. Ako se vlasnici privatnih sportskih klubova oslanjaju isključivo na gradski budžet, nećemo mnogo odmaći na sportskoj mapi Srbije – ocenjuje se u saopštenju SNS-a.

Uz napomenu da „nisu uzeli vlast da bi kupovali podršku (!!!)“, i „svi mi dobro znamo“, sadašnja podseća na grehe prethodne vlasti, uz napomenu da je račun kad tad morao doći na naplatu.

– Ako mislite da je u ovom trenutku 10 miliona, koje ćete dobiti iz budžeta ove godine malo, mi vam otvoreno kažemo : „Sram vas bilo“! Recite to onim ljudima koji još uvek ne gaze po asfaltu u svojoj ulici, nemaju kanalizaciju ili su sa fakultetskom diplomom na evidenciji NSZ-a, da je to mali iznos!!! – ogorčeni su naprednjaci.

Zanimljivo, ovo saopštenje se odnosi na napade naa gradonačelnka i većnika, pa se u množini i obraća javnosti.

– Poručujemo vam da se držite fudbala, jer ste tu najbolji, a vođenje Grada prepustite nekim drugim, školovanim ljudima, koji znaju kako se to radi. Na kraju, verujemo da će „skromnih“ 10 miliona bar malo doprineti da obezbedite opstanak u Superligi, a u nama ćete imati kao i do sada veliku podršku i oslonac – kaže se u saopštenju.

Naravno, Đorđević se krije iza Saveta SNS-a jer nema hrabrosti da sam potpiše ovakav papir, a u istom maniru odgovara i glavna ličnost sukoba, Dragan Antić Recko, koji se pak zaklanja iza saopštenja FK Dinama.

A klub je imao šta da kaže Đorđeviću, pre svega „nekoliko pitanja za „školovanog“ većnika“.

– Kako vas nije sramota da tvrdite da je Dinamo privatni klub i da je Recko vlasnik? Dinamo je gradski klub i klub svih Vranjanaca! Kako vas nije sramota da se hvalite izgradnjom stadiona i to računate u podršku a niste ništa uradili da taj projekat dovedete kod nas? Zna se ko je omogućio izdradnju stadiona, a to svakako niste vi – stoji u saopštenju.

Dinamo pita još niz stvari, gotovo čisto sportskih, ali za kraj ostavlja bombonu: ako je tih 10 miliona potrebnije za nešto drugo, klub je spreman da se u korist građana tog novca i odrekne!

No, ono ćega se Recko neće odreći je ovo vreme, vreme za konačni obračun sa Đorđevićem.

Za sada, gradonačelnik Milenković je ostavljen po strani, ali, možda je on glavni cilj?

U narednim danima će se videti kako ide potpisivanje peticije protiv Nešija.

Ako krene dobro, a zašto da ne, ima među naprednjacima još onih koji se moraju plašiti mera koje slede.

SSB  • Ostavi komentar