Ratko Femić o opremi za prisluškivanje: Lokalna (politička) posla

Eko Taxi Vranje

Novinar Ratko FEMIĆ, koji se kao član srpske redakcije „Njuzvika“ bavio otkrivanjem centara za prisluškivanje u Beogradu, uz pomoć specijalnog telefona, tzv. „kriptofona“ (aparat registruje sumnjive signale koji ukazuju na lažne bazne stanice), imajuću u vidu vrednost robe, odbacuje mogućnost da je neka manja zaštitarska kuća iz Vranja odradila posao za veću agenciju u Beogradu, što mu je bila prva pomisao.Ako je vrednost te opreme desetak hiljada dolara, a ima podosta uređaja, ne verujem da je u pitanju nešto visoko sofisticirano. Moguće da neka lokalna agencija zaštitara želi da odradi  detektivski posao na crno – nagađa Femić.  

On podseća da uz pomoć GSM prisluškivača, manjeg od šibice, kada se ostavi u prostoriju za opservaciju, mogu da se slušaju razgovori pozivom na prisluškivač koji ne zvoni, već automatski uspostavlja vezu i omogućava „direktan prenos“ sa lica mesta.

Spravice iz tovara namenjenog Vranju danas su vrlo popularne kod nas. Mogle bi biti zgodne  za neke političke potrebe na lokalu, recimo za prisluškivanje političkih protivnika i slično. Možda bi i to mogao biti trag koji vodi do naručioca – navodi Femić

Postupak protiv DOO „Pektirin“ i Gorana Pejčića zbog uvoza opreme za prisluškivanje  • Ostavi komentar