Radnici Simpa i Jumka na kontramitingu SNS 19. aprila

Eko Taxi Vranje

no-display

Veliki broj radnika dve najveće vranjske fabrike, „Simpa“ i „Jumka“, putovaće za Beograd u petak 19. aprila kako bi prisustvovali kontramitingu SNS, saznaju InfoVranjske iz izvora u ovim fabrikama.

Diskretno je naređeno radnicima ovih fabrika da moraju da se nađu na braniku aktuelne vlasti, na kontramitingu u Beogradu 19. aprila, još uvek se ne zna koliki će broj „trudbenika“ Simpa i Jumka morati da bude na ovom događaju, ali se sasvim dobro zna da se mora na put bez pogovora -, ističu sagovornici InfoVranjskih iz pomenutih preduzeća.

Po ovim izvorima, angažovanje radnika Simpa i Jumka jedan je od načina da se ispune postavljene kvote koje se odnose na broj „kontramitingaša“ sa juga Srbije, proverenog još u vremenima vlasti Slobodana Miloševića!

Za ovdašnji SNS 4.000 kontramitingaša je velika i prilično zahtevna brojka, pa plan da se ide sa 40 autobusa ne obezbeđuje postavljenu cifru, zato će se dodatnim angažovanjem zaposlenih u fabrikama koje su u državnoj svojini ostvariti imperativ planirane masovnosti -, objašnjava jedan od sagovornika InfoVranjskih.

Kao najjači argument SNS aktivista u ubeđivanju radništva Simpa i Jumka da se odazove pozivu na kontramiting u Beogradu, prema pomenutim izvorima, koristi se „samilost“ države prema ovim firmama gubitašima koje se drže na veštačkom disanju!

Radnicima je rečeno da bi se bez pomoći države odavno našli na ulici, umesto u fabričkim halama, potencirajući ulogu beskamatnih kredita za tekuću likvidnost Fonda za razvoj, kao i gledanje kroz prste ovim preduzećima kada je u pitanju poslovanje u ambijentu blokiranih računa i kašnjenja sa plaćanjem obaveza prema državi i javnim preduzećima -, tvrde sagovornici InfoVranjskih iz Simpa i Jumka.  • Ostavi komentar