RŽD: Od 2017. brže pruge na jugu Srbije

Eko Taxi Vranje

Vrednost radova 38 miliona dinara (Foto: RŽD Internešnal)

Radovi na rekonstrukciji  dve deonice  železničke pruge na južnom delu Evropskog koridora 10, od Vranjske Banje do Ristovca i od Bujanovca do Bukarevca, bliže se svom završetku – saopštio je izvođač  radova RŽD Internešenl.– Svi građevinsko-montažni radovi, započeti u aprilu 2016. godine, izvode se u režimu tehnoloških zatvaranja koloseka  od 36 časova, bez potpunog prestanka saobraćanja vozova. 

Po završetku rekonstrukcije pruge, brzine putničkih vozova koje sada ne prelaze 50 kilometara, povećaće se na 120 kilometara na sat – ističu u RŽD Internešenl, uz najavu da će  započeti radovi na deonici Vinarce – Djorđevo biti završeti u drugom kvartalu 2017. godine.

RŽD Internešenl je u utorak započeo radove na pružnoj deonici  od Vinarca do Djorđeva, poslednjoj  od tri deonice na južnom delu Koridora, koja je obuhvaćena predviđenom rekonstrukcijom u skladu sa aneksom osnovnog ugovora.

Ukupna vrednost  projekta na obnovi južnog dela Koridora 10, koji se finansira iz ruskog državnog kredita za modernizaciju srpskih železnica, prema saopštenju RŽD Internešenl, premašuje 38 miliona američkih dolara.

Vranjske  • Ostavi komentar