Prvi Vranje Open bilijar turnir

Eko Taxi Vranje

U Vranju je ovog meseca otvoreno sportsko udruženje „Chalk“, prvi vranjski bilijarski klub koji je član „Bilijar asocijacije Srbije“.Osnivač i vlasnik bilijar klub Dejan Stanković, koji je za InfoVranjske potvrdio da će u njegovom klubu „Power shot“ biti organizovan prvi međunarodni turnir pod nazivom „Vranje Open“.

– Pozivam sve Vranjance da dođu da pogledaju vrhunske majstore bilijara uživo. Ovo će biti praznik za sve ljubitelje ove prelepe igre – rekao je Stanković.

Ovaj turnir biće održan 9. februara i trajaće ceo dan. Kotizacija za turnir iznosi 600 dinara, broj mesta nije ograničen.

– Ovo je prvi ovakav turnir u Vranju, a možda i u celoj Srbiji, zato što je klub domaćin nagraditi finaliste sa dodatnim bonusom, što do sada nije bila praksa kod nas. Nama je jako važno da pokažemo svim našim gostima da nam je stalo do ovog sporta – rekao je Stanković.

Na ovom međunarodnom festivalu dolazi i državni šampion Makedonije Dejan Sipkovski, koji je i glavni favorit za osvajanje prvog mesta.

NAGRADE

Prvo mesto: 50 odsto od kotizacije učesnika plus bonus kluba domaćina od 12.000,00 dinara.

Drugo mesto: 30 odsto od kotizacije učenika plus bonus kluba domaćina u iznosu od 6.000,00 dinara.

Treće četvrto mesto: 10 odsto od kotizacije učesnika

Pored turnira i svoje bilijarske karijere Stanković drži i bilijar školu i mnogi njegovi učesnici boriće se na turniru „Vranje open“.

– Cilj nam je da što veći broj dece uvedemo u ovu igru, jer je ona zaista posebna.Čak je i najveći naučnik Nikola Tesla obožavao je ovu igru. Bilijar je najsuptilnija igra perfekcije i logičnosti, satkana od šahovske kombinatorike, zakona fizike i izvanredne povezanosti čovečijeg uma i telesne motorike – završio je Stanković.  • Ostavi komentar