PROTEST ispred Skupštine, PODRŠKA MOŠI (FOTO, VIDEO)

Eko Taxi Vranje

Ispred Skupštine Vranja, a pre same sednice skupštine, održan je protesti zbor zbog namere vlasti da smeni direktora „Komrada“ Momira Stoiljkovića.Skupu je prisustvovalo oko 200 ljudi, u znak podrške direktoru Stoiljkoviću, a govornici su napomenuli da „ovo ije kraj, nego početak“.

– Ostavku na mesto direktora «Komrada» od mene je tražio Slaviša Bulatović, poslanik i predsednik GrO SNS, a po nalogu koji je dobio od Dragana Stevanovića Bosketa, državnog sekretara u Ministarstvu privrede, usmeno i bez ikakvih papira i prethodnih razgovora», otkrio je na protestnom skupu radnika „Komrada“ Momir Stoiljković, sada već smenjeni direktor JKP „Komrad“.

Burno pozdravljen od oko 200 radnika «Komrada» i građana Vranja, kojima su se pridružili i fudbaleri Dinama na čelu sa prvim čovekom kluba Draganom Antićem, Stoiljković je zahvalio na podršci koju je dobio od više hiljada građana Vranja.

– Velika mi je čast podrška mojih radnika, građana Vranja i FK Dinamo, peticiju podrške potpisalo je 3.000 građana Vranja i radnika „Komrada“. U preduzeću je 99 odsto radnika potpisalo peticiju, a onda su usledili strašni pritisci na sve pogone. Čast Dinamu na borbi za pravdu i istinu! Ono što želim da kažem, ovo je početak borbe ne protiv SNS, stranke u kojoj sam 10 godina, već borba protiv samovoljnih pojedinaca i jednoumlja – naglasio je Stoiljković.

Okupljenim radnicima «Komrada» i građanima Vranja obratio se i Nenad Stošić, predsednik Samostalnog sindikata u «Komradu» i glavni organizator protesta zbog najavljene smene Momira Stoiljkovića.

– Smenjuju najboljeg direktora u Vranju, direktora koji je samo pre dvadesetak dana dobio podršku odbornika za izveštaj o radu „Komrada“, koji je zatekao minus u kasi, a sada imamo višak od 30 miliona, a i dalje su direktori u svojim foteljama koji su upropastili javna preduzeća, jer naš Moša njima ne valja, jer je dobar, pošten i odgovoran direktor – ocenio je Stošić, takođe burno pozdravljen od prisutnih.

Stošić je na kraju protesta apelovao na odbornike Skupštine Grada «da razmisle svojom glavom i ne dozvole da Vranje i dalje propada»!

– Oni smenjuju Mošu, najboljeg direktora, a nisu doveli nijednog investitora u Vranje, mladi masovno odlaze, Surduličani i Hančani gazduju u našem gradu, a ne Vranjanci, ulice su nikad gore, pa oni time treba da se bave, a ne da smenjuju najbolje direktore – poručio je Stošić.

S. Kostić  • Ostavi komentar