PROTEST DINAMA: NEŠI i GONZI su NAJVEĆE ZLO (FOTO i VIDEO)

Eko Taxi Vranje

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević je najveće zlo u ovom gradu, a uz njega su još i gradonačelnik Slobodan Milenković i Davor Aleksić, to je trojka koja ruši FK Dinamo u godini istorijskog uspeha, pred plasmanom u Super ligu Srbije, istakao je predsednik i trener Dinama iz Vranja Dragan Antić Recko na početku protesnog okupljanja sportista, ispred zgrade Skupštine grada.Na protestnom okupljanju sportista u Vranju okupilo se blizu 200 građana, fudbalera Dinama svih kategorija, članova Upravnog odbora, stručnog štaba, bivših igrača ovog kluba i građana.

Protestu nisu prisustvovali, uprkos najavi, predstavnici RK Vranje 1957, ŽOK Vranje, KK «Jug basket», koji se poput pravih štrajkbrehera nisu pojavili na protestnoj šetnji protiv odluke komisije za dodelu sredstava iz gradskog budžeta sportskim klubovima koja najbolje rangiranim sportskim kolektivima nije dodelila ni jedan dinar.

– Nisu došli, jer imaju putera na glavi, zato ako neko nije opravdao utrošena sredstva, neka ga hapse, a Dinamo je opravdao svaki dinar – rekao je Antić.

Prvi čovek vranjskog prvoligaša rekao je da neće popustiti u naporima da ovaj klub pred istorijskim uspehom treba da ima tretman prema rezultatima.

– Igrači tri meseca nisu primili platu, pa ipak, nema odustajanja od borbe za ulazak u najviši rang – poručio je harizmatični strateg fudbalera iz Vranja Dragan Antić Recko.

Pred robnom kućom u centru Vranja, okupljenima su se obratili i fudbaleri Danijel Gašić, kapiten Dinama, i Ljubo Baranin, novi igrač vranjskog prvoligaša.

– Mi se ne bavimo politikom, već smo profesionalci koji su zavoleli ovaj klub i Vranje i ostajemo da se borimo zajedno sa našim trenerom, uz napomenu da je oko 20 igrača sa strane i da oni moraju da žive od svog rada – poručili su Gašić i Baranin.

Zatim su se okupljeni zaputili kroz glavnu gradsku ulicu ka zgradi Skupštine Grada Vranja, uz zvuke pištaljki, te povremena skandiranja «Lopovi, gde su pare za najbolje klubove», «Dinamo Vranje», a kada su stigli ispred zgrade gradske vlasti, čulo se «Lopovi, zašto se krijete», «Ne skrivajte se, već izađite napolje»…

Ispred zgrade Grada Vranja Dragan Antić Recko još jednom se obratio okupljenima i potvrdio da Dinamo ostaje na putu ulaska u Super ligu.

– Milenković, Đorđević i Aleksić nisu SNS, već preletači koji ne žele da Dinamo ostvari istorijski uspeh, ulazak u najelitniji rang u Srbiji, ali im se to neće ostvariti, jer je vrh SNS u Vranju uz nas – upozorio je Antić.

Do kraja protesta, niko od gradskih funkcionera nije se pojavio pred okupljenim protestantima, što su «dinamovci» propratili zvižducima i skandiranjem «Lopovi, lopovi…».

S. Kostić  • Ostavi komentar