Propust „Novog doma“Javno preduzeće „Novi dom“ u Vranju, shodno odredbama Zakona o energetici, može da u prvim mesecima ove godine ostane bez prihoda od korisnika daljinskog grejanja u Vranju, jer nije u propisanom roku, do 29. decembra prošle godine,  sklopilo pojedinačne ugovore sa potrošačima.Slobodan Ignjatović, direktor „Novog doma“, međutim, nije uznemiren zbog mogućnosti da korisnici daljinskog grejanja u Vranju prestanu da plaćaju grejanje u svojim stanovima i poslovnom prostoru.

Tačno je da nismo o roku uradili pojedinačne ugovore sa korisnicima naših usluga, ali nismo imali vremena za to, slično kao i za instaliranje kalorimetara u stanovima potrošača, a takve ugovore nije sklopila nijedna toplana u Srbiji – rekao je Ignjatović.

Direktor „Novog doma“ je ubeđen da će potrošači u Vranju nastaviti da plaćaju grejanje, „jer ko se greje mora to i da plati“, a slično mišljenje izneli su u današnjem izdanju lista Danas i u Poslovnom udruženju toplana Srbije.

Udruženje potrošača i više udruženja građana u najvećim gradovima Srbije, međutim, pozivajući se na odredbe Zakona o energetici koje predviđaju da je rok za sklapanje ugovora potrošača i toplana za narednu godinu, 2017, bio 29. decembar prošle godine, izneli su stav „da građani više nisu u obavezi da plaćaju grejanje toplanama, jer za tekuću godinu nema pravnog osnova, to jest, ugovora između toplana i potrošača.  • Ostavi komentar