PROMOCIJE KNjIGA „Mis mokre oči“ Miodraga Stošića

Eko Taxi Vranje

Reč je o prvoj zbirci pesama talentovanog Vranjanca koji živi i radi u Beogradu

U sredu 9. novembra u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju održaće se promocija knjige „Mis mokre oči“, autora Miodraga Stošića.Reč je o prvoj samostalnoj zbirci pesama talentovanog autora koji živi i radi u Beogradu, ali je rodom iz Vranja.

– U pitanju je zbirka pretežno ljubavnih pesama koje su nastajale postepeno, tokom osamnaest godina, duboko su sentimentalne i prepune divnih pesničkih  trenutaka.

Stihovi plene jednostavnošću, potpunom predanošću ljubavi i „njoj“, spontani su i isprepletani čudesnim poređenjima i pesničkim slikama koje na platnu poezije može da naslika samo duboko i iskreno osećanje – rekla je za portal Vranjske profesor srpskog jezika i književnosti Branka Marković, koja će se na književnoj večeri naći u ulozi recenzenta. 

Vranje je odabrano za grad u kome će se održati premijerna promocija ove knjige, a književno veče počinje u sredu u 19 časova.

Miodrag Stošić je diplomirani politikolog za međunarodne poslove, jedan je od talentovanijih i angažovanijih autora satire i humora u Srbiji i regionu.

Radio je kao scenarista i voditelj nekoliko emisija na radiju, pisao je rubriku „književnost“  u listu „Creative Art Magazin“, bio je zamenik urednika lista „Serbia Today“.

Dobitnik je nekoliko nagrada na polju satire: Politikina „Vibova nagrada“ za 2008. godinu, „Pera Stojanović Tuman“ za TV dramu u 2011. godini, „Čivija“ za najbolju priču u 2012. godini.

Priredio je nekoliko knjiga: „Maraton na kratke staze“, „Afoteka 1 i 2“.

Koautor je zbirke priča „Tango na trotoaru“ 2009.

Zbirka priča „Mačka bez jedne cipele“ je njegova prva samostalna knjiga.

J. Ristić  • Ostavi komentar