Priznanja vojnim obveznicima

Eko Taxi Vranje

,

Odbrana otadžbine za svakog Srbina i srpski narod oduvek je bila i ostala mnogo više od obaveze i predstavljala je izraz časti i dostojanstva.Siguran sam da ste u Centrima za obuku Vojske Srbije stekli potrebna znanja i veštine i da ćete i da ćete ova vojna priznanja i nagrade sa ponosom nositi i čuvati“, rekao je na svečanosti uoči  Dana Vojske Srbije načelnik Regionalnog centra ministarstva odbrane Niš, pukovnik Nenad Marković.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković podsetio je da se svečanost organizuje u znak sećanja na 23. april 1815. godine, kada je u Takovu podignut Drugi srpski ustanak.

„Drago mi je što sam na čelu grada koji ima dugu vojničku tradiciju i nadam se da znanje stečeno u vojsci nećete primeniti u praksi.

Ali, ozbiljna država se sprema u miru za sve izazove, u ratnom ili vanrednom stanju.

Za dobrovoljno služenje vojnog roka prijavile su se i devojke, čime su pokazale da vojnički poziv nije samo za muškarce“, kazao je Milenković.

Ceremoniji svečanog uručenja značaka i zahvalnica otadžbine vojnim obveznicima, koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem u 2016. godini, prisustvovali su i načelnik Štaba komande 4. brigade Kopnene vojske i garnizona Vranje pukovnik Slađan Stamenković, gradonačelnik Vranja i predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić.  • Ostavi komentar