Prijem za učesnike manifestacije „Piano summer“, u utorak uveče otvaranje

Eko Taxi Vranje

U maloj sali Skupštine grada Vranja u utorak je u prisustvu organizatora i učesnika festivala „Piano summer“ održana konferencija za novinare povodom svečanog otvaranja manifestacije.– Velika mi je čast što je naš grad domaćin ovakve manifestacije.

Namera nam je da ovaj muzički događaj učini Vranje prepoznatljivijim i atraktivnijim mestom za turiste – rekao je gradonačelnik Slobodan Milenković.

On je izrazio nadu da će naša zemlja prepoznati značaj ovog kulturnog dešavanja i da će ono dostići rang Guče i Egzita, kao i da će dobiti ne samo finansijsku, već i logističku podršku države.

Umetnički direktor festivala Zoran Imširović rekao je da je predivno biti ponovo u Vranju i da je publika i ovoga puta prepoznala pravi kvalitet.

– Atrakcija na ovoj manifestaciji, koja je ujedno i najduži festival klasične muzike u Srbiji, je piano maraton koji će trajati osamnaest sati.

Poseban značaj ima donacija izdavačke kuće ,,Hanway“ iz Minhena koja je Muzičkoj školiu Vranju donirala urtekste, najoriginalnije tekstove nota, u vrednosti od preko

3. 000 eura – kazao je Imširović.

Dobrodošlicu umetnicima je poželela i članica Gradskog veća Zorica Jović koja je istakla da će nastup eminentnih umetnika biti privilegija za Grad.

Prisutnima se obratio i Nikola Rackov, redovni profesor FMU u Beogradu koji je rekao da će Vranje narednih dana biti „svetla tačka na kulturnoj mapi Srbije, retko sazvežđe na muzičkom nebu“.

– „Piano samer“, kao i događaji sličnog karaktera, postali su rasadnik pravih umetnika – naglasio je Rackov.

Festival počinje večeras u 20 časova u Domu vojske koncertom Marmara kvinteta iz Istanbula.

Ulaz za sve koncerte je slobodan.

Kompletan program festivala možete pogledati na linku  http://www.pianosummer-vranje.eu/sr/program/

Vranjske  • Ostavi komentar