PRIJEM ZA POTOMKE Poštovanje i počast žrtvama, podrška udruženjima

Eko Taxi Vranje

Obaveza je da poštujemo sve žrtve koje su prošle golgotu, kako bismo mi danas živeli u slobodi, rekao je gradonačelnik Milenković

Povodom 4. oktobra, Dana oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicama priredio je prijem za predstavnike Udruženja ratnika oslobodilačkih ratova do 1918. godine.– Vranjancima čestitam ovaj važan datum u našoj istoriji.

Obaveza je da poštujemo sve žrtve koje su prošle pravu golgotu, kako bismo mi danas živeli u slobodi – rekao je Milenković.

On je podsetio na sve značajne bitke u Prvom svetskom ratu, napomenuvši da lokalna samouprava pruža podršku udruženjima koja neguju uspomene na poginule ratnike.

Na prijemu se zahvalila predsednica Udruženja ratnika oslobodilačkih ratova do 1918. godine Vesna Djorić, istakavši da ova asocijacija posebnu pažnju posvećuje edukaciji mladih ljudi, kao i obnovi spomen obeležja koja su nemi svedoci burne prošlosti.

Na priemu su govorili i doktori Dragan Mikić, Veljko Todorović i Branislav Popović.

Oni će večeras u 19 sati u Domu vojske imati promociju knjiga koje obrađuju segment zdravstvene zaštite srpskog naroda tokom ratova u 20. veku.

Vranjske  • Ostavi komentar