Predsednik Albanije u utorak u Bujanovcu

Eko Taxi Vranje

Predsednik Albanije Bujar Nišani stiže u Bujanovac u utorak, 7. marta, potvrđeno je portalu InfoVranjske u kabinetu predsednika opštine.Predsednik Albanije će u Bujanovcu boraviti na poziv Šaipa Kamberija, predsednika opštine.

Kamberi kaže da je poziv za posetu uputio pre svega zbog potrebe da Albanija pomogne svoje sunarodnike na jugu Srbije realizacijom projekata u nekoliko oblasti.

„Pored ekonomskih, ima prostora da Albanija pomogne realizuju nekih projekata u oblasti infrastrukture, obrazovanja i kulture“, kaže Kamberi za InfoVranjske.

On dodaje da su njihova očekivanja da Albanija ovde uradi isto ono što Mađarska radi za svoju manjinu u Vojvodini.

Predsednik opštine je rekao da su se nadležne državne institucije u Srbiji saglasile sa ovom posetom.

„Podsetio bih da će Nišani biti prvi predsednik Albanije koji će posetiti Srbiju posle 1948. godine, kada je tadašnji predsednik Enver Hodža boravio u Beogradu“ – naglašava Kamberi.

Druga poseta na visokom nivou je ona iz novembra 2014, godine, kada je u Preševu boravio Edi Rama, predsednik Vlade Albanije.

Kako saznajemo precizan protokol ove posete još nije utvrđen, ali je izvesno da se predsednik Albanije Bujar Nišani neće sastajati ni sa jednim od srpskih zvaničnika.

R. Irić  • Ostavi komentar