Predejane kao Sibir

Eko Taxi Vranje

, ,

VRANjE, 08. januara 2017. – Već treći dan, kompletna mehanizacija, od 70 vozila preduzeća „Trace“ PZP iz Vranja i 200 radnika koji ih opslužuju, bukvalno su 24 sata na terenu.
Predrag Spasov, direktor tog preduzeća kaže da njima posao na rasčišćavanju snega i snežnih nanosa ne predstavlja problem, već da su im  13 opština juga Srbije osnovni problem niske temperature, posebno u Predejanu gde je danas izmereno neverovatnih -30 stepeni
.Ovako niske temperature u ovom kraju skoro se ne pamte. Verujte da se nama mašine zalde u hodu – u procesu rada. No, mi se posla ne bojimo, mi za sve probleme te vrste imamo rešenje, ali nas niske temperature strašno sputavaju – kaže Spasov.

Prema njegovim rečima stanje u Vanju i okrugu je kako-tako normalizovano, jer su pročišćeni svi sporni seoski putni pravci, kao što su bili Poljanica, Kriva Feja ili Vlasina.

Trenutno smo gro naše mehanizacije i ljudstva angažovali na probijanju putnih pravaca III i IV reda, kao i lokalnih puteva na teritoriji šest opština Jablaničkog okruga, gde je situaciji izuzetno teška – upozorava direktor „Traca PZP“.

On kaže da je stanje u Medveđi, Grdelici i Lebanu skoro dramatično, jer  na nekim mestima snežni nanosi dostižu visinu od dva do tri metra, ali da je u potpunosti pod kontrolom.

Danas je u Medveđu stigla mašina kojom ćemo se izboriti i sa najvećim snežnim nanosima. To je takozvana „freza“, mašina koja snažno usisava sneg i posebnim sistemom baca ga daleko u stranu –objašnjava direktor Spasov.

U preduzeću „Trace PZP“ nemaju dilemu. Kažu da će sneg pobediti koliko god ga bilo i da će stići da pomognu gde god su ljudi i sredstva u opasnosti.

R. Irić

   • Ostavi komentar