PREŠEVO: Lokalna vlast ne zaustavlja investicije

Eko Taxi Vranje

Predsednica Opštine Preševo Ardita Sinani, susrela se sa predstavnikom kompanije “Solid” iz Suve reke Ahmetom Kučijijem, sa kojim je razgovarala o saradnji sa Opštinom radi otvaranja proizvodnog pogona u prostorijama bivšeg “ČIK”-a.Tokom susreta Sinani je ponudila garancije da će Opština Preševo preuzeti na sebe obavezu da se ubrza administrativni postupak koji se vode pri opštinskoj upravi i da će se u Ministarstv privrede založiti za obezbeđivanje subvencija Kompaniji “Solid”, odbacivši ujednom sve dosadašnje optužbe da, kako se navodi u njima,, lokalna vlast sprečava otvaranje proizvodnog pogona ove kompanije.

Stevanović: Haljimi i Sinanijeva sabotiraju investicije u Preševu

Osim što je Kuči obavestio predsednicu opštine Arditu Sinani, o dosadašnjem toku postupka o koracima koje je potrebno preduzeta u narednom period, on je izrazio interesovanje da osim prostorija bivšeg “ČIK”-a u Preševu, svoje aktivnosti započne i u industrijskoj zoni, javlja Titulli.com.

Susret je trajao više od tri sata i time je zabeležen početak istinske saradnje između opštine Preševo i kompanije “Solid”, nakon promene vlasti u ovoj opštini.

Dragan Stevanović Boske, državni sekretar u Ministarstvu privrede, u intervjuu za bujanovačku TV Spektri, rekao da su Ardita Sinani, predsednica opštine, i njen stranački šef Riza Haljimi, predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD), pokušali da u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika ospore zakup fabričkih hala makedonskog ČIK-a.  • Ostavi komentar