Pravi „bugarski voz“ nešto komplikovanija tehnologija

Eko Taxi Vranje

„Pravi „bugarski voz“ podrazumeva da se građaninu pre ulaska na biračko mesto da već popunjen listić, uz savet da njega ubaci u kutiju, pa da onaj prazan, koji dobije od biračkog odbora, potom donese organizatorima prevare, kako bi se ceo postupak mogao ponoviti sa sledećom žrtvom“, piše NIN u broju od četvrtka 2. marta.Tekst beogradskog nedeljnika o „bugarskom vozu“ daje savet građanima kako da u toj situaciji koliko-toliko sačuvaju svoje građansko dostojanstvo.

„Bugarski voz“ na vranjski način

„Birač kada dođe do paravana može da na već popunjenom listiću zaokruži još jedno ili više imena kandidata i tako taj listić učini nevažećim, a organizatorima izborne prevare preda nepopunjen listić koji je dobio od biračkog odbora“, savetuje ugledni beogradski nedeljnik.

Na poslednjim parlamentarnim i lokalnim izborima u Srbiji, 24. aprila prošle godine, opozicija je u više gradova Srbije, među kojima i u Vranju, optužila vladajuću stranke pobednice da su koristile tehnologiju „bugarskog voza“, ali je sve okončano bez materijalnih dokaza.

S.K.  • Ostavi komentar