POZORIŠTE „Vođa“ najbolja predstava na festivalu u Ubu

Eko Taxi Vranje

Vranjski glumci na festivalu u Ubu (Foto: Vranjske)

Na devetom „Repasaž Fest“-u u Ubu, koji je završen 17. novembra, predstava „Vođa“, pozorišta „Bora Stanković“ i glumačke trupe „Cug“ proglašena je za najbolju predstavu u celini.Za najbolju mušku epizodnu ulogu nagrada je pripala Marku Nikoliću, za  najbolji kostim nagrađena je Ivana Mladenović, dok je za  najbolji scenski pokret nagradu dobila Tamara Antonijević Spasić. 

Reditelj predstave Bojan Jovanović, koji je u Ubu nagrađen za najbolju režiju i najbolju predstavu u celini, rekao je za portal Vranjske da je uspeh vranjskog „Vođe“ jedan od najznačajnijih do sada. 

Ovaj festival već devet godina zaredom okuplja najbolje amaterske predstave, pobednike nacionalnih festivala iz svih Ex-Ju zemalja.

Ovo je dvadeset treći uspeh „Vođe“ na svim festivalima amaterskih pozorišta u Srbiji i Republici Srpskoj.  

Odigrana je 9. novembra u Ubu, kada je reditelju rečeno da je otkazana u Centru za kulturu u Rakovici, zbog „trenutne situacije u zemlji“.  

Na festivalu u Ubu  izvedene su nagrađivane predstava u ovoj godini ansambala iz Slovenije, Crne Gore i Srbije, dok  se nisu odazvali teatri iz Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

S. Cvetković

 

   • Ostavi komentar