POZORIŠTE: Pet nagrada za „Vođu“ u Kuli

Eko Taxi Vranje

Na 58. Republičkom festivalu amaterskih pozorišta Srbije u Kuli, predstava ,,Vođa“, Omladinske scene vranjskog pozorišta ,,Bora Stanković“, dobila je pet priznanja.Nagrada za najbolji scenski pokret pripala je Tamari Antonijević Spasić, za najbolju dramatizaciju Milici Mladenović.

Bojan Jovanović je dobio nagradu za najbolju režiju, ekipi predstave je dodeljeno priznanje za kolektivnu igru, a predstava ,,Vođa“ je dodeljivanjem Zlatne plakete proglašena najboljom na festivalu.

Omladinci vranjskog pozorišta, kao najbolji iz Srbije, učestvovaće na tradicionalnom, regionalnom Festivalu Festivala u Trebinju koji se održava u julu ove godine.

– Ideja da to bude „Vođa“ Radoja Domanovića nekako se nametnula sama.

Počev od činjenice da je kult vođe sveprisutan u Srba, preko aktuelnog stanja na političkoj sceni Srbije, do obeležavanja 120 godina od postavljanja prve pozorišne predstave u Vranju, koju je, da podsetim, sa vranjskim gimnazijalcima postavio upravo Radoje Domanović.

Dobro je da omladinska scena prati uspehe profesionalne scene pozorišta, jer, sportskim žargonom rečeno, bez dobre omladinske škole, nema ni dobrog prvog tima.

Ova deca predstavljaju budućnost pozorišnog života u Vranju, većina želi da se i profesionalno bavi pozorištem, u čemu će imati bezrezervnu podršku svih nas koji sa njima radimo – kaže režiser Bojan Jovanović za portal Vranjske.

G. M. A.  • Ostavi komentar