Postupak protiv DOO „Pektirin“ i Gorana Pejčića zbog uvoza opreme za prisluškivanje

Eko Taxi Vranje

Firma DOO „Pektirin iz Vranja i Goran Pejčić kao odgovorno lice u njoj navodno su bili krajnja adresa za uvoz zaplenjene pošiljke opreme za prisluškivanje i nadzor, koju su 30. novembra otkrili carinici u Carinskom skladištu u Šidu, na granici sa Hrvatskom.Ovo je portalu Vranjskih potvrdila portparolka Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici Milanka Tomašević, pojašnjavajući da je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv fizičkog i pravnog lica iz Vranja stigao u taj prekršajni sud iz Carinarnice u Novom Sadu.

Prekršajni postupak još nije pokrenut, a zahtev se odnosi na prekršaj iz člana 292, stav 1, tačka 3 Carinskog zakona. Predmet je zaveden i treba da bude iznet sudiji koji će otpočeti postupak – objasnila je Tomaševićka.

Osnovna delatnost firme DOO „Pektirin“ je „proizvodnja imitacije nakita i srodnih predmeta“.

Carinici u šidskom skladištu, otvarajući lažno deklarisane pakete iz jedne palete namenjene uvozniku u Vranju, pristigle iz smera Hrvatske, pronašli su 30. novembra aparate za ometanje i presretanje frekvencija, auto ometače GPS signala, uređaja i lokatora za praćenje, aparate za otkrivanje prislušnih uređaja, mini kamere skrivene u daljinski upravljač za auto, zakačaljku za garderobu, ručni sat, hemijsku olovku, protivpožarni alarm, naočare policijske palice, elektro šokere (tejzere) sa punjenjem i pratećom opremom.

Vrednost opreme procenjena je na 10.000 dolara.

Za prekršaj iz člana 292 Carinskog zakona (odnosi se na neprijavljivanje robe koja se uvozi) propisano je da će se novčanom kaznom od jednostrukog do četvorostrukog iznosa vrednosti robe koja je predmet prekršaja kazniti pravno lice, preduzetnik i fizičko lice, a novčanom kaznom od 15.000 do 150.000 dinara kazniti odgovorno lice u okviru pravnog lica za prekršaj iz stava 1 ovog člana zakona, navode iz Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici.   • Ostavi komentar