Posle smena, Leskovčani na čelu ZC Vranje

Eko Taxi Vranje

Stiže duet iz Leskovca: Nebojša Dimitrijević (levo) i Slaviša Božić (desno); foto: Jugmedia

Ono što je portal Vranjske u sredu popodne objavio iz nezvaničnih izvora, obistinilo se – ministar zdravlja Zlatibor Lončar imenovao je direktora leskovačke Opšte Bolnice Nebojšu Dimitrijevića za v.d. direktora Zdravstvenog centra u Vranju.Dimitrijević, inače specijalista sportske medicine, obavljaće dve funkcije istovremeno, jednu u Leskovcu, drugu u Vranju najmanje šest meseci, odnosno dok se ne razreši „katastrofalna situacija“ i ne poprave loši međuljudski odnosi u vranjskom zdravstvu, objašnjeno je u argumentima za smenu.

Zvaničnih rešenja za smene i nova imenovanja još uvek nema, ali portal Vranjske nezvanično saznaje da će Dimitrijeviću u rukovođenju vranjskim zdravstvom asistirati direktor leskovačkog Doma zdravlja Slaviša Božić.

Ministarstvo zdravlja je u sredu popodne saopštilo da je došlo do smena u Vranju i još nekim bolnicama u Srbiji.

Mogućnost kadrovskih promena u zdravstvu najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar pre nekoliko dana u Vranjskoj Banji kada je novinarima rekao da bi pojedine ustanove, do izbor novih direktora, privremeno mogli preuzeti „administartori“ iz zdravstva drugih gradova gde bolnice dobro funkcionišu.

Vranjski ZC  je trenutno u dubiozi od više stotina miliona dinara, dok leskovačko zdravstvo posluje pozitivno.

Vranjske  • Ostavi komentar