Portal „Bujanovačke“ u sredu slavi godišnjicu

Eko Taxi Vranje

Portal Bujanovačke u sredu slavi prvi rođendan.Na današnji dan prošle, 2015. godine, objavljen je prvi tekst na našem portalu „Zašto Bujanovačke“.

Prvi gradski informativni portal na srpskom jeziku, kako stoji u zaglavlju Bujanovačkih, za ovo vreme izrastao je u pouzdan medij koji se bavi isključivo lokalnim temama.

Mnogo puta za ovih godinu dana portal je citiran, a neke njegove vesti prenosili su i centralni beogradski i mediji iz drugih sredina.

Najviše je čitan u Srbiji, ali ima svoju publiku i na Kosovu, u Albaniji, Makedoniji, Grčkoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Švedskoj, Holandiji, Belgiji…

Za godinu dana portal Bujanovačke objavio je gotovo 1.000 naslova, otvoren je blizu 350.000 puta, posetilo ga je 100.000 ljudi koji su napravili 180.000 sesija, provodeći prosečno 2,5 minuta na sajtu.

– To možda nije mnogo u poređenju sa regionalnim i nacionalnim portalima duže tradicije, koji ne izveštavaju samo iz jedne sredine kao mi, ali nije ni toliko loše.

Osim verne publike, Bujanovačke su stekle i svoje poslovne partnere, podjednako zaslužne za sve što smo postigli i koji su nam neizmerno pomogli.

Pomenućemo Veterinarsku stanicu, Bivodu i Jumko, svakako uzorne i uspešne firme i naše partnere od početka – rekao je za portal Vranjske urednik Bujanovačkih Nikola Lazić.

Osim toga, Bujanovačke će i ove godine realizovati jedan projekat Ministarstva kulture i informisanja.

– Uglavnom, ponosni smo na sve čitaoce, a potom i na našu malu redakciju.

Nećemo na ovom mestu da lamentiramo nad teškim položajem medija u zemlji, čije posledice osećamo i mi, ali možemo da vam obećamo da ćemo i dalje biti tu zbog čitalaca, da ih pre svega istinito izveštavamo o svemu što je važno i zanimljivo, jednom rečju da za njih radimo po postulatima koje nalaže profesija.

Bez naših vernih čitalaca ne verujem da bismo dočekali ovaj mali jubilej – kazao je Lazić.

Vranjske  • Ostavi komentar