POPOVIĆ: UP Vranje nije privatizovano iz političkih razloga

Eko Taxi Vranje

Još uvek aktuelni direktor Ugostiteljskog preduzeća (UP) Vranje Drgan Popović rekao je u izjavi za portal Vranjske da je Ministarstvo privrede omanulo na planu rešavanja nagomilanih problema u toj firmi.– Napominjem da se nakon dve neuspele aukcije UP „Vranje“ nije našlo ni u jednom programu za 502 preduzeća predviđena za privatizaciju ili stečaj do kraja 2015. godine, pa sam ubeđen da je to isključivo zbog politike, jer ne vidim druge razloge – kazao je Popović, inače član SPS.

Od uticaja je, dodao je on, i dugogodišnji sudski spor koji se vodi u vezi sa imovinom preduzeća između Republike Srbije, Grada Vranja i preduzeća koji je započeo još 2007. godine.

– Zar je slučajno da sam se najmanje pedeset puta obraćao Ministarstvu privrede, ali bez uspeha, jer nije bilo neophodne, opet kažem, političke volje da se reši status UP Vranje.

Ovde je politika odnela prevagu nad ekonomijom.

Uostalom, dugovali smo za struju 3,5 miliona, dogovorili reprogram, a kada nismo mogli da platimo prvu ratu, isključena nam je struja, pa smo tog maja prošle godine otkazali sve svadbe i mature.

Šteta je nemerljiva, a 60 zaposlenih ostalo je bez ičega – rekao je Popović.

Lokalni SNS je ovih dana predložio tri modela za spas UP Vranje, dok je bivši gradski većnik i aktuelni odborni u lokalnom parlamentu Perica Janković (DS) u utorak izjavio da je to kopiranje namera bivše vlasti u kojoj su se nalazile i demokrate.

S. Kostić  • Ostavi komentar