Popović smenjen zbog kršenja zabrane zapošljavanja i poreskih propisa

Eko Taxi Vranje

Bivši v.d. direktor Ugostiteljskog preduzeća (UP) Vranje Dragan Popović smenjen je jer je doveo firmu u situaciju da joj bude oduzet poreski identifikacioni broj (PIB), usled neblagovremenog podnošenja poreskih prijava, kaže za portal Vranjske v.d. predstavnika Republike Srbije u preduzeću Zoran Velinović.Takođe, prilikom izrade Programa za utvrđivanje viška zaposlenih radi izrade socijalnog programa, utvrđeno je da je u vreme važenja  uredbe o zabrani zapošljavanja Popović, kao v.d. direktora Privrednog društva za ugostiteljstvo, turizam i usluge Vranje d.o.o. (aktuelni naziv UP Vranje, p.r), zaposlio nekoliko osoba u Hotelu Vranje – navodi Velinović.

Popović optužen za neuplaćivanje poreza

On dodaje da se za socijalni program (200 evra po godini staža) u ovom preduzeću prijavilo 57 radnika, a pored njih i Popović kao bivši rukovodilac.

Program je trenutno na uvidu kod Nacionalne službe za zapošljavanje, a čeka se povraćaj PIB-a da bi program ušao u dalju proceduru realizacije.

Popovića je na čelu preduzeća kao v.d. nasledio Dragan Jovanović Šukar, nekadašnji direktor Hotela Sofka u Vranjskoj Banji.  • Ostavi komentar