PONOVO odbačen izveštaj TURISTIČKE

Eko Taxi Vranje

Gradsko veće na svojoj poslednjoj sednici nije usvojilo izveštaj Turističke organizacije Vranje, saznaju InfoVranjske iz izvora u Gradskoj upravi.– Gradsko veće odbilo je da usvoji izveštaj TO Vranje, jer rukovodstvo ove ustanove nije uspelo da obrazloži troškove za «Dane Vranja 2018», budući da Manić i kompanija nisu uspeli da «ispeglaju» finansijski izveštaj, a mali su, gotovo nikakvi izgledi da «peglanje» tokova novca uspe do održavanja narednog zasedanja Skupštine Grada – navodi sagovornik InfoVranjskih iz Gradske uprave.

Po ovom izvoru, «gradska vlada je konstatovala velike probleme u trošenju novca iz gradske kase na prošlogodišnjim «Danima Vranja».

– Rukovodstvu TO Vranje nikako ne polazi za rukom da obrazloži kako je trošen novac za manifestaciju «Dani Vranja, pa je Gradsko veće moralo da konstatuje da da je tu bilo velikih problema i nije moglo da usvoji izveštaj ove ustanove – napominje sagovornik InfoVranjskih.

Izvor portala daje političko tumačenje odluke Gradskog veća da ne prihvati izveštaj o radu i poslovanju TO Vranje.

– Gradsko veće je izrazilo nepoverenje u menadžment TO Vranje, što predstavlja indikaciju moguće smene rukovodstva ove ustanove i njenu predaju SPS-u, a u skladu sa koalicionim sporazumom SNS – SPS. To bi praktično značilo da Manić i Jedinstvena Srbija izlaze iz vladajuće koalicije – objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Napominjemo, Gradsko veće je usvojilo izveštaj o radu i poslovanju svih javnih preduzeća i ustanova u Vranju, osim TO Vranje.

Ovo je prvvi slučaj da pored redovnog lažnog izveštavanj građanaa od strane režimsih medija last laže i na gradskom zvaničnom portalu, tvrdeći da su svi izveštaji usvojeni, kada je više nego jasno da je Turistička ostavljena na „hlađenju“ do daljeg.

S. Kostić  • Ostavi komentar