Ponašanje zaposlenih u Domu na Besnoj Kobili za vreme snežne blokade

Eko Taxi Vranje

,

Trojica taksista iz Vranja, koji su od četvrtka 5. januara, bili zavejani na Besnoj Kobili, doputovali su u Vranje danas, 8. januara u 13 sati, jer se bager Preduzeća „Trejs“ iz Niša, probio do planinarskog doma noćas u 2 sata. Gradonačelnik Slobodan Milenković je juče za portal Vranjske rekao da će za Božićni dan put biti raščišćen od snežnih nanosa:– Bager nije mogao da se probije do kasno u noć. Raščišćen je put tek oko dva sata posle ponoći. Krenuli su jutros do svojih kuća, kazao je za portal Vranjske, gradonačelnik Milenković.

Tri dana zavejani

Dodaje da će danas biti prohodan i put ka Bareliću, gde su bageri „Trejsa“. Ostali putevi su prohodni, autobuske linije su ponovo otvorene, ka svim pravcima.

Slobodan Stanković, taksista iz Vranja kaže za portal Vranjske, da su on i njegovi prijatelji planirali da provedu samo 5. januar na Besnoj Kobili:

Kada je trebalo da pođemo u Vranje, počelo je hladan snežni vetar i za manje od pola sata bili smo potpuno odsečeni od sveta. Čak ni osoblje nije moglo do svojih kuća. U planinarskom domu je bilo petnaestak turista i troje male dece. Automobili su nam još na Besnoj Kobili, ali je važno da smo stigli u Vranje, kaže Stanković.

Svi koji su bili zavejani u domu na Besnoj Kobili zahvaljuju se osoblju i rukovodstvu Skijališta „Besna Kobila“ jer im nije naplaćen aranžman za boravak, kao i hrana.

S.C.

   • Ostavi komentar