Pomoć oštećenima i svedocima u krivičnim postupcima

Eko Taxi Vranje

U Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Vranju 1. februara počela je sa radom Služba za informisanje oštećenih lica i svedoka u javnim tužilaštvima, sa namerom višestruke pomoći oštećenima i svedocima u krivičnom postupku.– Služba ima zadatak da svedocima u krivičnom postupku i oštećenima krivičnim delom pruži podatke o procesnoj ulozi, pravnoj terminologiji, da informiše o statusu predmeta, pruži odgovore na sva pitanja u vezi sa radom tužilaštva i postupkom.

Da zakaže sastanak kod postupajućeg tužioca, informiše o organizacijama i ustanovama koje pružaju pomoć i podršku žrtvama i pruži sve informacije i opcije koje mogu pomoći u oktlanjanju straha, neprijatnosti i olakšati učešće u krivičnom postupku, naročito u istrazi i suđenju – kaže se u saopštenju VJT.

Sveodoci i oštećeni krivičnim delima, s ciljem pružanja podrške, mogu kontaktirati navedenu Službu u prostorijama VJT u Vranju, u ulici K.Stefana Prvovenčanog broj 1,  na raspolaganju je i broj telefona 017/422-133, kao i e-pošta info@vr.vi.jt.rs.  • Ostavi komentar