POLICIJA: Pojačana kontrola bezbednosti saobraćaja do 9. jula

Eko Taxi Vranje

Policijska uprava (PU) Vranje saopštila je u ponedeljak da će Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, od 4. do 9. jula 2016. godine sprovesti preventivnu bezbednosnu akciju „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“.Tokom nje obavljaće besplatnu proveru tehničke ispravnosti vozila s ciljem blagovremenog otklanjanja nepravilnosti.

Tokom sprovođenja akcije, koja za cilj ima pripremu vozila za bezbedno učešće u saobraćaju i povećanje stepena ispravnosti vozila na putevima, saobraćajna policija obavljaće pojačanu kontrolu, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima tokom koje će vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju.

Poseban akcenat biće na uređajima za upravljanje i zaustavljanje, uređajima za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas, kao i poštovanje pravila saobraćaja.

U slučajevima postojanja sumnje u tehničku neispravnost uređaja za upravljanje i zaustavljanje vozila policija će vozače upućivati na kontrolni tehnički pregled, uz obavezno prisustvo policijskih službenika na liniji tehničkog pregleda.

Ukoliko se utvrde tehničke neispravnosti uređaja za upravljanje i zaustavljanje vozila biće preduzete mere, po osnovu Zakona o prekršajima, uz primenu posebnih mera bezbednosti – isključenje vozila iz saobraćaja.

Na području Policijske uprave u Vranju samo u vreme proteklog vikenda, od 1. do 3. jula ove godine, registrovano je sedam saobraćajnih nezgoda. Jedno lice je zadobilo teške, a tri lake telesne povrede. Četiri osobe su zadržana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, saopštila je policija.

Vranjske  • Ostavi komentar