Podneta krivična prijava protiv direktorke ZZJZ

Eko Taxi Vranje

Milutin Djurić, lekar opšte prakse iz Vranja, podneo je krivičnu prijavu protiv Milene Mišić, direktorke Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) zbog zloupotrebe službenog položaja.Kako je objasnio za portal Vranjske, Djurić je prijavu podneo jer je, prema njegovoj tvrdnji, 9. decembra prošle godine direktorka ZZJZ sklopila ugovor o obavljanju povremenih i privremenih poslova sa lekarom (ime i prezime poznati redakciji) koji u tom momentu nije imao lekarsku licencu.

– Pošto sam saznao da u ZZJZ postoji potreba za radnicima zbog povećanog obima posla, direktorki sam, posle razgovora u njenoj kancelariji, poslao molbu za posao. Međutim, iako posedujem lekarsku licencu od ranije, ona je posao dala kolegi koji je tek naknadno dobio licencu. Zbog toga sam protiv direktorke podneo krivičnu prijavu“ – kaže Djurić.
 

MIŠIĆ: Nisam podnela ostavku

 Direktorka vranjskog ZZJZ, sa druge strane, izjavila je za naš portal da je „sve sa licencom u redu“.

– Taj lekar je imao potvrdu da ima lekarsku licencu, s tim što je papir dobio dva dana kasnije. Praksa je da svaki lekar koji diplomira i plaća članarinu postaje član lekarske komore. Članarina je u iznosu 0,8 posto plate. Dakle, nema ničeg spornog oko te licence – izjavila je Mišićka.

Nema više krize u ZZJZ

   • Ostavi komentar