PODELJENE MEDIJSKE PARE: Zuja inkasirao 8,3 miliona

Eko Taxi Vranje

Gradsko veće Vranja na svojoj 206. sednici donelo je odluku o podeli novca za finansiranje medija u ovoj godini.Prema ovoj odluci, najviše novca građana dobio je Zoran Zuja Veličković, vlasnik RTV Vranja i bujanovačke televizije, čak 8,3 miliona od ukupno 19,5 miliona predviđenih dinara.

Zuja je ovaj novac dobio za RTV, TV Bujanovac, porta i radio, a najviše za RTV, 6,5 miliona.

Info Vranjske su tužene sa njegove strane zbog objavljivanja ovog javnog podatka, ali i dalje smatramo da javnost ima pravo da zna kako se krčme pare građana prelivanjem u privatne džepove, uz svo poštovanje zakonske regulative.

Sve da su i najbolji na svetu, a ne samo u Vranju, da uzmu skoro polovinu novca predviđenih za sve zaista je, u najmanju ruku, sramotno.

Nažalost, Zuja i kompanija nisu najstrašnije što se ovoga puta desilo.

Tako je TV Ritam dobio ukupno milon dinara za televiziju, radio i sajt. Treba proveriti da li neko, računajući tu i same autore, uopšte ulazi na taj sajt, ali, 100.000 dinara su i Bogu dragi, kad su džabe.

Zuji Veličkoviću je sve malo, pa je tako za svoj sajt dobio čak 500.000 dinara, za projekt očuvanja planete.

Poređenja radi, prema nekim istraživanjima, sajt RTV Vranja ima šer od 177, u odnosu na najčitanije, koji imaju šer preko 130.000.

No, čak ni to nije najstrašnije.

Sajt Podpržarpres, koga i google jedva prepoznaje, kažu čista umotvorima Gorana Đoše Đorđevića, dobio je čak 450.000 dinara na konkursu, iako je upitno da li je čak i reč o mediju.

I da jeste, oni postoje tek od Nove godine, i za ova dva meseca, sve da su najbolji, ne bi smeli da dobace više od 50.000. Ali, eto.

Na kraju, i totalni nonsens – građani Vranja finansiraju sa 100.000 dinara bujanovački “Srpski venac”!

Aferim!

Sve u svemu, još jedan otvoreni kriminal u kome Info Vranjske nisu želele da učestvuju od samog početka do danas, što nas neće sprečiti da dubinski istražujemo proces prelivanja para građa u privatne džepove, ovoga puta po plaštom informisanja.

SSB  • Ostavi komentar