Počinje suđenje MARIJI JANIĆIJEVIĆ

Eko Taxi Vranje

U palati pravde u Leskovcu 4. aprila biće održan glavni pretres protiv sudije iz Vranja Marije Janićijević (39).Odluku o suđenju kontroverznoj sudiji doneo je Vrhovni kasacioni sud u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Vranju optužilo je Mariju Janićijević za “pokušaj kršenja Krivičnog zakonika od strane sudije, javnog tužioca i njegovog zamenika”.

Portparol Leposava Jovčić potvrdila je da optužni predlog Višeg javnog tužilaštva tereti okrivljenu da je u svojstvu sudije Osnovnog suda u Vranju donošenjem nezakonitih akata 19. maja 2017.godine pokušala da nanese štetu advokatu i bivšem načelniku lokalne policije Novici Zdravkoviću od 500.000 dinara.

Marija Janićijević poznata je srpskoj javnosti, jer se u leto 2018.godine našla u centru skandala, kada su na društvenim mrežama i u medijima objavljene njene provokativne golišave fotografije i vulgarna prepiska sa njenim navodnim emotivnim partnerom Zvonkom Cvetkovićem iz Kragujevca.

Na glavnom pretresu optužena je donela rešenje kojim zbog neopravdanog nedolaska na glavni pretres advokata Novicu Zdravkovića umesto sa 150.000 kažnjava sa 500.000 dinara.

O tome nije obavestila nadležnu advokatsku komoru, a njenu odluku poništilo je veće Osnovnog suda.

Marija Janićijević je ponovo donela istovetno rešenje i pokušala da nanese štetu pomenutom advokatu, zbog čega joj preti kazna zatvora od 12 meseci do osam godina zatvora.

Protiv Marije Janićijević predsednik Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević podneo je disciplinsku prijavu zbog seks-afere sa fotografijama, na kojima je golišava,kao i zbog velikog broja nerešenih predmeta.

Stavljeno joj je na teret da je u vranjskom pravosuđu pod sumnjivim okolnostima zaposlila rođenu sestru.

Ocenjeno je da Janićijevićeva nije poštovala strukovni kodeks, jer izvan Osnovnog suda u Vranju nije čuvala ugled i dostojanstvo pravosuđa.

V. V. P.  • Ostavi komentar