POČELO JE: 30 dana pritvora za FEJSBUK DELIKT MIŠLJENJA

Eko Taxi Vranje

Osnovni sud u Vranju odredio je pritvor za Vranjanca V. B. zbog internet ugrožavanja sigurnosti direktora „Vodovoda“ Gorana Đoše Đorđevića.Đorđević je na pragu svooje kuće napadnut u četvrtak uveče, a policija je saopštila da i dalje traga za mogućim počiniocima.

Ipak, gradom se u ponedeljak pronela vest da je jedan Vranjanac uhapšen jer je u dužem periodu na fejsbuku pretio baš direktoru Đorđeviću.

Prema navodima portparola Osnovnog javnog tužilaštva Bratislava Davidovića, reč je o V. B. iz Vranja, koji je u predmetu KT br. 194/19 priveden u subotu 16. marta zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 član 1 krivičnog zakonika.

– Stavljen je zahtev za određivanje pritvora zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni V. B. u kratkom vremenskom periodu učiniti krivično delo kojim preti, po kom zahtevu je Osnovni sud i odredio pritvor – kaže se u izjavi OJT.

Dakle, sud je odredio 30 dana pritvora za fejsbuk pretnje, a da pri tome i nema direktne pretnje po Đorđevića, već samo „internet govora“ koji se može tumačiti na razne načine.

Ovo je prva takva odluka u istoriji Vranja.

Sam Đorđević, povodom KZŠ na kojoj je lokalni SNS iskazao podršku Vučiću, u ponedeljak nije želeo da komentariše slučaj, „kako ne bi ometao istragu“.

SSB  • Ostavi komentar