PETROVIĆ: Proširenje mreže zavisiće od finansijskih mogućnosti

Eko Taxi Vranje

Izvršni direktor Javnog preduzeća Novi Dom Goran Petrović izjavio je da je planirano proširenje toplovodne mreže od centra grada ka zgradi Skupštine opštine, lepa ideja, ali da je njeno ostvarenje u ovom momentu pod znakom pitanja.– To jeste u planu i programu rada za ovu godinu, ali je jedini način da se ovakav projekat realizuje da se kreditno zadužimo.

Iz sopstvenih sredstava nećemo moći da realizujemo ovakvu investiciju.

Jer, imamo jaku zimu, cena mazuta je skočila skoro duplo, stoje naša potraživanja prema korisnicima grejanja od oko 150 miliona dinara i ko zna šta nas sve očekuje do kraja grejne sezone – rekao je Petrović u izjavi za portal Vranjske.

Finansijsko veštačenje u postupku protiv Gorana Petrovića

 

Petrović od momenta postavljanja na funkciju izvršnog direktora (što je praktično po novom Zakonu o radu zamenik generalnog direktora) u Novom domu pre nedelju dana, obavlja poslove kontrole i organizacije svih službi u preduzeću.

U vreme kada je bio generalni direktor Novog doma (2008-2012) došlo je do jedinog ozbiljnijeg proširenja toplovodne mreže u Gradu u poslednjih nekoliko decenija.

Izgradnjom nove toplane i proširenjem mreže u naseljima Češalj, Ledene Stene i u Ulici Partizanski put (stambeni blok „Meteora“), kao i dovođenjem toplovoda do nekoliko škola (Gimnazija, Ekonomska,Tehnička, Poljoprivredna, OŠ Radoje Domanović), u to vreme skoro su duplirani kapaciteti koje greje gradska toplana.

 

 

   • Ostavi komentar