PETRIC Jednog dana prepoznavaćemo se po zavičajnim piscima

Eko Taxi Vranje

Pasionirani čitaoci mogu očekivati mnogo novih naslova i kulturnih sadržaja: Vesna Petric

Vesna Petric, diplomirana psihološkinja iz Vranja, imenovana je za v.d. direktorku Javne ustanove Biblioteke Bora Stanković u Vranju.Čitavu profesionalnu karijeru provela je u ovoj ustanovi, a tokom dvadeset četiri godine radila je skoro na svim odeljenjima biblioteke tako da proces rada i zaposlene u biblioteci poznaje u dušu.

– To je velika prednost u smislu da poznajete karaktere ljudi, prirodu i afinitete prema određenim poslovima.

Tako ćemo lakše komunicirati, organizovati rad u biblioteci i time doprineti unapređenju i poboljšanju nivoa naših usluga, na zadovoljstvo članova- rekla je Petriceva za portal Vranjske.

Ona ičekuje da na novom položaju neće razočarati čiitalačku publiku Vranja.

– Pasionirani čitaoci mogu očekivati naše kontinuirano praćenje izdavačke delatnosti i nabavku aktuelnih naslova, kompletniju uslugu, mnogo kulturnih sadržaja i aktivnosti prilagođenih različitim ciljnim grupama.

Posebnu pažnju posvetićemo Dečijem odeljenju jer nam se tu formira buduća čitalačka publika.

Doći će i do reorganizacije fondova, pomeranja odeljenja, ponovnog otvaranja ogranaka u Donjem Vranju i Vranjskoj Banji koja trenutno ne rade – rekla je nova direktorka biblioteke.

U narednom periodu radiće se i na popularisanju zavičajnih pisaca.

– Jednoga dana sve biblioteke ličiće jedna na drugu, jedino po čemu će se razlikovati biće zavičajna odeljenja – citirala je Petriceva na kraju dugogodišnju direktorku Slavicu Stepanenko, koja je ovu rečenicu napisala u Monografiji o 120 godina postojanja i rada Narodne biblioteke u Vranju.

Vesna Petric rođena je u Vranju 1966. godine.

Na Filozofskom  fakultetu u Skoplju diplomirala je početkom 1990. i stekla zvanje- diplomirani psiholog. 

U gradskoj biblioteci u Vranju radi od 1994. godine.

S. Cvetković  • Ostavi komentar