Petorica Vranjanaca pod sumnjom na reketiranje trubača

Eko Taxi Vranje

Na predlog Višeg tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju odredio je pritvor do trideset dana Vranjancima J.Š. (1980), S.S. (1989), P.M. (1990), B.I. (1988) i B.I. (1990) zbog osnovane sumnje da su u grupi izvršili krivično delo „iznuda“, iz člana 214. st.1 tačka 4 Krivičnog zakonika.Sumnja se da je delo počinjeno na štetu osmorice članova muzičkog orkestra, saopštilo je Više tužilaštvo u Vranju.

Petorka se sumnjiči da je 28. juna ove godine u Bujanovcu, uz upućivanje pretnji pištoljem, nožem i pod pretnjom ugrožavanja bezbednosti, navodno primorala članove jednog orkestra da im predaju 600 evra, novac koji su zaradili od sviranja.

Potom i da su 18. jula ove godine, takođe u Bujanovcu, navodno tražili da im isti muzičari predaju celokupnu zaradu od svadbenog veselja koja je iznosili oko 5.000 evra.

Nakon poslednjeg događaja, oštećeni su slučaj prijavili policiji koja je po nalogu zamenika javnog tužioca odredila zadržavanje i uz krivičnu prijavu osumnjičene osobe privela tužiocu.

Zamenik javnog tužioca nakon saslušanja osumnjičenih predložio je pritvor i preduzeo radnji u postupku istrage.

D. Dimić  • Ostavi komentar