Pet godina portala Jugmedija

Eko Taxi Vranje

Na današnji dan pre pet godina u Leskovcu je počeo da radi portal JUGMEDIJA, iza čijeg imena je stala dugogodišnja novinarka Milica Ivanović.– JUGMEDIJA je, pre svega projekat ljubavi prema slobodnom i nezavisnom novinarstvu, ma koliko taj ideal bio visoko i daleko – zapisano je u današnjem uvodniku kojim redakcija obeležava ovaj jubilej.

U uvodniku stoji da su novinari i saradnici ovog elektronskog glasila za pet godina objavili 36.027 naslova i blizu 2.000 komentara, a da su čitaoci na portal ulazili čak 45 miliona puta.

Vlasnica i urednica Milica Ivanović kaže da ovaj portal plod velike ljubavi prema novinarstvu, ali i jednog revolta prema velikim medijima u kojima sve manje ima mesta za događaje van Beograda i za velike probleme malog čoveka iz provincije.

– Pet godina, kao broj, je mali, ali za našu redakciju veliki jubilej, jer smo samo svojim radom, poštenim odnosom prema ljudima, događajima i činjenicama, ali i brzom i pravovremnom informacijom, uspeli da osvojimo čitalačko tržište i steknemo epitet respektabilnog medija – kaže urednica.

Ona ističe da o čitanosti, karakteru portala, profilu informacija i uređivačkoj politici, najbolje govori podatak da je za ovih pet godina, portal imao prosečno dnevno oko 25 hiljada ulazaka.

 

R. Irić  • Ostavi komentar